Meinasi tämän näyttelyreissun käydä kalpaten heti alkuunsa... meidän toinen auto on korjaamolla, ja Samin piti lauantaina mennä aamuvuoroon töihin. Vähän olisi ollut turhan aikainen herätys, jos mun olisi pitänyt ensin viedä Sami töihin 5.45 Valkeakoskelle, ja ajaa sieltä takaisin Pälkäneelle ja lähteä sitten näyttelyyn. Onneksi järjestettyi niin, että pääsin Samin työkaverin kyydissä Lahteen. Kika oli menossa keskikokoisen villakoiransa Petran kanssa myös näytille.

Oli kyllä varsin kummallinen näyttely tälläkertaa. Itselleni ei oikein selvinnyt, että minkätyyppisestä kelpiestä tuomari olisi tykännyt. Näytillä oli kevyempää ja raskaampaa, laihempaa ja paksumpaa, mutta yhdellekään urokselle ei jaettu erinomaista, eli vaaleanpunaista nauhaa. Näyttelyn ainoa kelpienarttu Aust & Rus & Est & Lv Mva RkfW-07 Ballare Woo Wha sai erin ja cacibin, ja oli siis samalla rotunsa paras.

Urosten tulokset ovat tässä:

Nuortenluokka: Dragon T

Avoin luokka: JV-06 Bestseller Feelgood T

Käyttöluokka: Fin Mva BH JK1 Kelmi Ahkera Antti H

Valioluokka: Fin Mva & Dk & Ltu Mva V-05 LtuV-08 Bestseller Da Capo EH1

Fin Mva Royal Coctail Gatekeepers Ace EH2

Kössin arvostelu oli tällainen: Kookas, hyvät mittasuhteet omaava. Hyvä pää. Jyrkkä lantio. Liian pystyssä kannettu häntä. Hyvä etuosa. Riittävät takaraajojen kulmaukset. Liikkuu hyvin.

Kössi taisi vähän äijäillä ja pitää häntää pystyssä, kun mentiin ihan nenäkkäin edellisenä arvostellun koiran kanssa. Pitäähän sitä nyt jokaisen vähän pullistaa, hih. Joo-o, pettymyshän tuollainen tulos oli, ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen sininen nauha meille. Mutta minkäs teet, se oli tuomarin mielipide ja siihen on tyydyttävä, ehkä sitten taas seuraavasta näyttelystä Mäntästä saadaan parmpia tuloksia.