Vihdoinkin Pky:n treenit vaihtuivat lauantailta tiistaille, joten mekin päästään taas osallistumaan. Yksin treenaaminen meillä onkin ollut vähän niin ja näin jo pitemmän aikaa, jotenkin ei vaan saa itsestään irti.

Kössin kanssa otin ensin tunnaria muutaman kerran, ja olin kyllä ihan supertyytyväinen Kössiin. Nyt se on tajunnut mitä siinä kuuluu tehdä. Pitkän aikaa oli ongelmana se, että Kössi luuli että mikä tahansa keppi kelpaa, missä on ihmisen hajua. Niitähän se jälkimetsässä nostelee. Nyt onneksi se on hoksannut, että ideana on tuoda vain niitä mamman hajuisia kepuja. Treeni meni siis oikeen hienosti.

Myöskin kauko-ohjaus on alkanut pelittää vähän paremmin. Siinähän on ollut ongelmana se seisominen. Niin kauan meni hienosti, kun liikkeet oli vain maahan ja istu, mutta seisominen sotki kuvioita aikalailla. Siinä sitten testailtiin kaikki mahdolliset treenitavat, ja todettiin, että ainoa mikä toimii palkkauksena, on se että heitän Kössin taakse pallon tai jonkun muun lelun. Silloin se pysyy hyvin paikallaan, eikä etene. Jos koiran taakse laittoi valmiiksi lelun tai ruoan, niin Kössi vaan venkoili ja kääntyili, eikä malttanut pysyä paikallaan. No, onneksi nyt on löytynyt sopiva tapa, ja useimmiten saadaan kivasti onnistunut harjoitus. Myöskin tänään. Oikeastaan tänään meni ihan todella hienosti :)

Maahanmeno oli vähän ällöä tänään, kun maa oli loskainen ja kylmä. Ensin vähän hitaampi maahanmeno, mutta kun narupallo tuli kehiin, niin johan tuli ukkeliin vauhtia. Ihan ok suorituksia.

Luoksetuloja otin muutama, missä oli seisomaan jääminen, palkkana taas narupallon heitto koiran taakse. Ekassa Kössi vähän hiippaili, 4-5 askelta, mutta seuraavat meni hyvin, ja pysähdys oli nopea. Maahanmenon otin myös pari kertaa, niissäkin eka hidas kun oli märkä maa, mutta seuraava ihan hyvä.

Seuraamiset oli hyvät, niin kuin ne nykyään Kössillä yleensäkin on. Otettiin sivuaskelia ja käännöksiä paljon, juoksua myös muutama pätkä ja hyvin meni.

Tänään oli kaikkinensa oikeen hyvät reenit. Täytyisi vaan surkeesti saada itteensä niskasta kiinni ja reenailla enemmän, kun Kössikin siitä niin kovasti tykkää. No, varmaan nyt kun kevät koittaa ja maat kuivuu, niin saakin enemmän tehtyä. Ainakin toivottavasti...