Aamulla suunnattiin auton nokka kohti Janakkalaa, missä oli tiedossa yksi agilityn kisarata. Oltiin paikalla jo hyvissä ajoin, kun olin aamulla niin aikaisin hereillä. Kerittiin reipas pari tuntia pyöriä paikalla ennen omaa rataantutustumista, ja sitten jälkikäteenkin jäätiin pitkäksi aikaa. Iloinen yllätys oli se että Sirpa oli myös paikalla Millan ja Baltsun kanssa. Baltsu oli samassa luokassa Kössin kanssa, ja Millalla oli kolmosissa kaksi rataa.

Onneksi kisat meni mini-medi-maxi -järjestyksessä, ja kerkisin hyvin opetella radan ennen omaa vuoroa. Mullahan tunnetusti on niin hatara muisti, että aina pelkään unohtavani radan. Mineillä meni ihan hienosti, vain muutama koira otti hylyn radalta. Sitten medejä katsellessa alkoi vähän mietityttää, kun vain yksi koira sai tuloksen... Maxeissa kävi niin, että ainoastaan yksi koira tai tuloksen, 0 ratavirhettä, mutta yliaikaa taisi olla 16 sekuntia. Voittaja oli valtavan suuri TANSKANDOGGI <3

Rata oli suunniteltu niin, että muurin jälkeen kohtisuorassa oli keinu, jolle siis ei pitänyt mennä, vaan kääntyä oikealla jossa oli vierekkäin putki ja puomi. Putkeen piti mennä, mutta harva sinne osui. Mahtoikohan kaikilla tulla virhe tässä kohtaa rataa? Meillä ainakin tuli, Kössi meni keinulle vähän matkaa, ja siitähän se hylky sitten paukahti. Vähän harmittaa, että ohjasin itse huonosti Kössiä, mun olisi pitänyt  jo ennen muuria tajuta kääntää rintamasuunta putkelle, eikä vasta muurin jälkeen. Nopealle koiralle olin auttamatta jäljessä. Harmi, Kössi ei juuri tee vääriä ratoja, tästä otan syyn ihan itselleni. Toinen virhe tuli kolmanneksi viimeisellä esteellä, ja sekin oli oma vika, taas olisi pitänyt kääntyä itse ajoissa.

Olen kyllä tosi tyytyväinen suoritukseen siinä mielessä, että Kössi meni juuri sinne minne sitä ohjasinkin, se oli nopea ja kuuliainen, ihan oma itsensä. Kiva kaveri! Omat mokat tietysti ottaa pattiin, mutta koirassa ei ole moitteen sijaa. Rata oli hankala, senhän kertoo jo tuloksetkin. Nopeilla koirilla ei juuri ollut mahdollisuuksia onnistua tossa yhdessä kohdassa. Hitaammilla kerkesi ohjata tarkemmin, ja se tietysti auttoi älyttömästi. Kisat oli kivat, sää mitä mainioin ja Rapekin oli mukana ihmettelemässä maailman menoa. Mikäs tämän mukavampi tapa viettää sunnuntaita?