Tänään aiheena oli seuraaminen ja kontakti. Tämä on Kössin vahva puoli, ja saatiinkin siitä kehuja tänäänkin, seuraaminen on nättiä ja siistiä. Vähän se saattaa edistää joskus, mutta mielummin noin, kun että se jätättäisi... Aika pitkiä seuruita otettiin, joissa oli paljon käännöksiä joka suuntaan sekä temponvaihdoksia. Ihanaa, Kössi osaa seurata mun juostessa... välillä se on saanut pienen hepulin ja juossut selkeästi mun edellä ja loikkinut jotain ihan omaa kuviotaan, hih. Mutta nyt meni hyvin.

Kössin kanssa saa aina kiinnittää huomiota siihen, että sitä palkkaa riittävästi ihan pelkistä hyvistä liikkeellelähdöistä. Jos palkkaa ei tipu lähdöistä riittävästi, niin Kössin kontakti saattaa välillä kadota pariksi sekunniksi juuri siinä alussa, enkä yhtään tykkää siitä. Täytyy vaan muistaa ottaa näitä liikkeelle lähtöjä paljon, ja kehua ukkeli ihan taivaisiin, kun se jaksaa killittää mua. Aika jännä toi, että miksi sen pitää vilkaista nopeasti maata siinä lähdössä? Mikä siellä kiinnostaa? No, onneksi se kontakti palaa samantien, ja sitten Kössi jaksaakin killittää mua varsin kiitettävästi. Onhan se hyvä, että on aina jotain harjoiteltavaa...

Lopuksi otin monta luoksetuloa, joista palkka tuli vasta kun Kössi oli ihan mussa kiinni. Hyvin se sitten lopussa tuli kiinni asti, eikä jäänyt enää irti noin 20 cm:ä.

Ainiin, minä kyllä sain moitteita siitä, kun seuraamisessa kokoajan katson koiraan. Tarvin kuulemma silmälaput, että opin kulkeen pää pystyssä ja suorassa... no joo, toi on kyllä oikeen perisynti meikäläisellä :( mutkun on niin vaikeeta, kun ei koko aika näe mitä se koira oikeen puuhailee, eihän se välttämättä tule ollenkaan hyvin?? Miten tuommoisen muka voi enää oppia?? Apua!