Jep, pitkästä aikaa oltiin tokokisassa taas. Aurinko paistoi taivaan täydeltä ja lämmintä riitti... Vähän liikaakin... En tiedä jännitinkö taas muka niin hirveästi, että Kössi oli ihan flegmaattinen ja innoton, vai veikö kuumuus siltä energian noin täysin. Kuitenkin aikamoinen ylläri ja pettymys oli mennä kehään koiran kanssa, jonka kontakti oli ihan kadoksissa. Kahlattiin silti sitkeästi kisa läpi, ja lopputulos oli ihan positiivinen yllätys, saatiin sentään kolmostulos ja pisteitä 216,5.  Tuli kyllä mieleen, että jos täysin apaattisen koiran kanssa saatiin näin paljon kasaan, niin kuinka hyvin se sitten toimiikaan, kun saan sen taas oikeaan vireeseen? Tästä näkökulmasta katsoen tilanne onkin oikeastaan aika hyvä =)

Nyt tokokuume alkaa taas poltella pitkän hiljaiselon jälkeen, ja syksyllä kunnon treenauksen jälkeen mennään sitten tavoittelemaan sitä ykköstulosta. Ei se olekaan mahdoton ajatus, vaikka joskus siltä tuntuikin. Olen nyt päättänyt, että ainakin tämän kesän osalta me jätetään jälkitreenit, ja keskitytään agilityyn ja tokoon. Ei silti ole ollenkaan poissuljettu ajatus, että ensi kesänä jatkettaisiin jäljellä kisaamista, oikeastaan se on aika todennäköistäkin. Nyt vaan tuntuu, että haluan keskittyä vain kahteen lajiin kerrallaan.

Mutta niihin liikkeisiin ja muihin palatakseni... Koe käytiin läpi kolmessa osassa, ensin oli ruutu, liikkeestä istuminen, estenouto ja kauko-ohjaus. Toisessa erässä oli seuraaminen, luoksetulo, metallinouto ja tunnari. Lopuksi sitten paikallamakuu.

Ruutu:  0p. Että voikin ihminen olla ihan tyhmä.  Lähetin Kössin _niiiin_ huonosti, ettei se edes hahmottanut missä se koko ruutu on. Kössi lunki puolimatkaan ja tiiraili, jotta mihinkäs tästä pitäisi suunnistaa. Käskin uudestaan sen ruutuun ja sitten se köpötteli maate sen ruudun viereen ulkopuolelle... Meijän varma liike ja Kössin suosikki, vähänkö otti pattiin.

Liikkeestä istuminen:8p. Valmisteleva osuus ihan liian irtonaista seuraamista, ja siitä lähti kaksi pinnaa. Itse liike täysin hyvä.

Estenouto: 8,5p. Ohjaajan törttöily jatkuu... Kössi on aina ollut herkkä kun sen yli kumartuu, joten tässäkin kun fiksuna kumarruin ihan liikaa ottamaan kapulaa Kössiltä, niin se nousi seisomaan ja pakitti askeleen. Tämänkin olisin voinut välttää jos olisi aivot pelannut, ei tarvi kun vähän koukistaa polvia, niin paine koiraa kohtaan häviää. Muu liike meni hienosti.

Kauko-ohjaus: 5,5p. Tämä meni oikeasti tosi hienosti meidän suoritukseksi. Kössi ei kaukoista ole ikinä tykännyt, ja se etenee aina liikaa. Nyt se teki kaikki vaihdot upeasti ekasta käskystä reippaasti, mutta eteni jossain välissä ensin oman mittansa, ja sitten se pakitti takasin aloituskohtaan jonkun liikkeen aikana. Eli periaatteessa oli siellä missä pitikin. Tuomari vaan ei ollut samaa mieltä, ja antoi surkeat pisteet. Mutta ei se haittaa, kun mä olen silti ihan tyytyväinen.

Seuraaminen: 6p. Ihan kamalaa. Liian väljää ja vetelää ja perusasennot puuttui pysähdyksissä. Kössi väisti hermoilevaa äippää. Loppua kohti parani, ja askeleet vasemmalle ja oikealle olivat nätit.

Luoksetulo: 8,5p. Seisahtui ja meni maate hyvin, mutta kuulemma vauhtia olisi saanut olla enempi. Ihan totta juu, Kössi vähän hidasteli, kun taisi tietää, että kuitenkin pitää vauhti topata. Ja mun mielestä Kössi olisi saanut tulla tiiviimmin eteen.

Metallinouto: 7p. Kössiä yökötti vieras esine. Ennen kuin kapulaa voi ottaa suuhun, sitä pitää kokeilla etujalalla, että onko varmasti koiraturvallinen. Hätiköin ja annoin toisen käskyn ja pisteitä lähti. Muuten hieno nouto.

Tunnistusnouto: 9p. Sain kapulan käteeni vain siksi aikaa, että vetäisin sen päähän kynällä ruksin, varmaan joku viisi sekuntia sitä pitelin. Kössi lähti hienosti etsimään omaa kapulaa, mutta ei varmaan ihan heti saanut hajua nenäänsä, koska se kävi kepit läpi vissiin kahdesti. Kovasti se nuuski ja hienosti löysi lopulta oman kepin, hommia se teki kokoajan, eikä yhtään lusmunnut. Jeeeee!! Mun koira on oppinut tunnarin!!

Lopuksi sitten oli paikallamakuu, joka meni tosi hienosti, ei mitään ongelmia ollut. Pisteitä tuli 9,5, puoli pinnaa lähti hitaahkosta maahanmenosta.

Kokonaisvaikutus oli 8.

Eli yhteensä pisteitä siis 216,5, johon olen yllättävän tyytyväinen. Toivottavasti seuraavaan kokeeseen saan Kössin viriteltyä paremmin, niin ehkä joskus saadaan sitten se ykköstuloskin. Tästä on ihan hyvä jatkaa hommia.