Sainpas raahattua itseni ja koirani taas tokotreeneihin, jee!

Pky:llä on ollut tapana ottaa treenit aina vain yksi koirakko kerrallaan, mitä olenkin harmitellut useampaan otteeseen. Tuolla tyylillä treeniaika jää ihan todella lyhyeksi, kun sitten omalla vuorolla tehdään vain jotain yhtä liikettä pari kertaa. Mun mielestä silloin kun onnistun rehaamaan itseni kentälle, kannattaisi koko aika käyttää hyväksi, eli samalla kun yksi on valvovan silmän alla, niin muut voisi tehdä itsenäisiä treenejä. Samalla siinä koirakin siedättyy toisiin koiriin ja kaikkeen sutinaan, eikä kiinnitä muihin huomiota touhutessaan äipän kanssa. No, tällä kerralla Matti  sitten ehdottikin tätä mun suosimaa tyyliä, eikä siinä sitten muut onneksi vastaan pullikoineet. Onneksi! En ollenkaan ymmärrä tuota pk-ihmisten tyyliä, että toisia koiria ei saa olla samalla kentällä. Onko ne koirat sitten niin huonosti hanskassa, että karkaavat toisten kimppuun/eivät muka pysty keskittymään toisten läsnäollessa?? En vaan pysty käsittään...

No itse treeniin sitten... Otettiin tokon avoimen luokan hyppyä Kössin kanssa, koska se siitä niin kovasti tykkää. Eipä tuosta nyt mitään varsinaista hyötyä ole, muuta kun Kössin ilostuttaminen. Pk-hyppyä ei olla otettu sitten viime syksyn, ja siinä oli takaisintulohypyssä vähän hankaluuksia. Ei tuo pieni koira meinannut tulla yli, ennen kun itse vähän juoksin rinnalla ja hoputin. Hyvin se sitten sujui lopulta, mutta on se este mun mielestä aika hurjan korkuinen koiralle jonka säkäkorkeus on noin 50 cm. Kyllähän Kössi siitä hyvin yli menee, mutta aina se ottaa vauhtia esteestä, enkä siihen ole mitenkään puuttunut. Koskettakoon mun puolestani ne harvat kerrat, kun edes tuota metristä estettä loikitaan.

Luoksetulot eivät mun mielestä ole vieläkään riittävän tiiviit. Näitä taas hiottiin... Kössin pahus ei tule ihan suoraan, vaan vippaa pikkuisen jo valmiiksi pyllyä vinoon sivulletuoa ennakoiden. Nyt ei kyllä saa ottaa noita sivulletuoja yhtään! Seuraamisia otettiin siinä vähän pitkin poikin kenttää, kontaktia vahvistellen aika tiuhaan, ja sitten lopuksi otettiin rivakkaa seuruuta suuntia ja tempoja vaihdellen pidempi pätkä, josta sitten kupille palkkaa syömään. Oli ihan nättiä seuruuta, paikka pysyi hyvin, nyt ei ollut kovasti edistämistä. Tosin voi olla, että koska aurinko porotti täydeltä taivaalta, niin Kössi oli vähän rauhallisempi ja siksi edistämistä ei ollut ;)

Otettiin myös maahanmenoja, istumisia ja seisomisia, sekä noutoja jotka menivät kaikki nätisti, ei ollut mitään ongelmaa missään.