Sunnuntaina 16.11 oli ihan siedettävä ilma, vain pientä räntätihkua ilmassa, joten suunnattiin Jennin kanssa jälkipellolle. Lähdettiin kävellen Rollen ja Rapen kanssa tonne takapellolle ja otettiin kepit ja namut mukaan. Perille päästyä laitettiin pojat puihin kiinni ja käveltiin ihan hyvän mittaiset jäljet sänkipellolle. Kössille tein jäljelle viisi suoraa kulmaa ja laitoin kuusi keppiä. Jenni teki Makille myös jäljen. Sitten lähdettiin taapertamaan takaisinpäin ja Rape ja Rolle sai juosta vapaana keskenään. Rape tykkää niin Rollesta, että se on jo ihan hassua :)

Sitten koirien vaihto ja Kössin ja Makin kanssa kohti peltoja. Matkalla tehtiin metsään esineruutu, ja otettiin kummallekin koiralle neljän esineen etsintä. Tehtiin sillain, että koirat näki kun esineet vietiin ruutuun, ekaa oikeen näytettiin ja loput kolme vaan pudoteltiin kävellessä. Kössi oli ihan mielettömän innokas, mutta pysyi hallinnassa koko ajan sivulla, kun esineitä vietiin. Voi jummi mikä vauhti ja into sillä oli, kun annoin sille luvan lähteä etsimään. Kaikki neljä esinettä löytyi ihan hetkessä, ja Kössi työskenteli koko ajan ihan mahtavalla motivaatiolla. Myös luovutukset oli oikeen hyvät.

Jälkipellolle kun päästiin, niin laitoin Kössin kiinni puuhun ja Makki ja Jenni ajoi ensin omansa ja Kössi katseli reunalta. Kössin vuoron tullessa se oli tietysti ihan tulta ja tappuraa, mutta pysyi taas hienosti hanskassa janalle tullessa. Janalla ei ollut mitään ongelmaa, jälki nousi ihan helpolla. Kössi oli yllättävän rauhallinen ja keskittynyt, vaikka olikin joutunut kärvistelemään pellon reunassa katselemassa. Se ajoi jälkeä tiiviisti eikä hosunut ja kulmat meni pääsääntöisesti hyvin. Kaksi kulmista oli todella erinomaisia, lopuissa oli pientä väljyyttä, mutta nekin oli ihan riittävän hyvät mun mielestä. Kepit nousi kaikki, varmasti ja vakuuttavasti. Tämä oli oikein onnistunut treeni, jäi tosi hyvä mieli.

Takasin kävellessä päätettiin vielä ottaa yhden esineen etsintä, vähän sillain hetsaustyyliin. Eli Jenni taas vei esineen ruutuun ja oikein esitteli sitä Kössille ja sitten nakkasi sen siihen vähän matkan päähän. Voin kertoa, että oli pojassa vähän vauhtia, kun se lähti hakemaan kadonnutta lastenkenkää :P Eikä montaa sekuntia kestänyt, kun kenkä oli mulla jo kädessä.

Kotio kun päästiin, niin päätettiin että tehdään vielä pikkujäljet Rapelle ja Rollelle tuohon lähipellolle. Rapelle tein L-mallisen jäljen, jolla oli paljon frolicia, koska se ei ole ennen päässyt jäljestämään. Rampepoika taitaa olla ihan luonnonlahjakkuus tässä lajissa, niin helposti se imuroi frolicit parempaan talteen koko ajan hienosti pysyen jäljellä ja kulmakin meni siinä sivussa ihan huomaamatta. On mulla vaan tosi taitavat pojat <3