Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä kelpejen tuomarina oli tällä kertaa tanskalainen Gert Christensen. Koiria oli ilmoitettu 16, mutta kolme oli jäänyt syystä tai toisesta pois. Uroksia oli  kuusi ja näistä kaksi sai laatuarvostelussa erinomaisen. Didaktic's Alfa Centauri avoimessa luokassa oli toinen ja Kössi valioluokassa se toinen. Paras uros-kilpailussa Kössi valittiin ykköseksi, joten plakkarissa oli siinä vaiheessa vähintään vsp.

Nartuissa parhaaksi valittiin pieni ja sievä tyttö Eyespy Yanda, josta Kössikin tykkäsi oikein kovasti. Onneksi koirat kuitenkin älysivät kehässä olla rauhallisesti, vaikka ennen rop-kehää saivatkin peuhata keskenään. Rodun parasta valitessa saatiinkin sitten juosta useampi kierros kehää ympäri, ja Kössi esitteli kyllä parasta raviaan, kertaakaan se ei rikkonut laukalle eikä peitsille mitä se kyllä aina silloin tällöin yrittääkin. Luultavasti tosin yritän näissä tapauksissa liikuttaa sitä väärällä tempolla. Kössin liikunta ja komea ulkomuoto vakuutti tuomarin ja meidät palkittiin ropilla ja cacibilla.

Itse taisin olla koko kehässäoloajan taas ihan jännityksessä, koska tuomari vielä ruusukkeita antaessaan sanoi minulle, että smile, it's not a punishment. Vähän noloa.

Arvostelu oli tällainen:

4 years. Good size. Masculin head and expression. Good underjaw. Strong muzzle. Nice eyes. Well-set ears. Good neck and topline. Well-angulated. Good bones. Moves well. Good coat. Nice temperament.

Muut tulokset ovat tässä:

urokset junioriluokka

Bestseller Julius Kelp EH1
Skipper H

urokset avoin luokka

Didaktic's Alfa Centauri ERI1 PU2 sert v-cacib
Royal Coctail Highlander EH2

urokset valioluokka

Kelmi Ahkera Antti ERI1 PU1 cacib ROP
Vickulas Kalle EH2

nartut junioriluokka

Bestseller Jamilla My Lion ERI1 ROP-juniori
Bestseller Je'wa Lionheart EH2

nartut nuorten luokka

Eyespy Yanda ERI1 PN1 sert cacib VSP

nartut avoin luokka

Bestseller Funny Face ERI2 PN4
Didaktic's Arana ERI1 PN2 v-sert v-cacib
Kengurukolon Black Pearl ERI3

nartut valioluokka

Bestseller X-File ERI1 PN3

kasvattajaluokka

kennel Bestseller ROP-kasvattaja