Kössi on ilmaissut toiveensa ja halunsa olla jälleen jälkikoira. Sehän on ollut nyt minun "ansiostani" siis tauolla melkoisen pitkään. Vuonna 2007 oltiin toukokuussa kisoissa, ja saatiin sieltä siis se JK1. Kisaa ennen oltiin kevään aikana tehty hurjat neljä jälkeä... Mutta ilmeisen onnistuneet harjoitukset, kun saatiin toi tulos. Sitten saman vuoden syksyllä käytiin kakkosluokan kisassa kokeilemassa, mutta se meni kirjaimellisesti metsään, koska alueella liikkunut karhu sai Kössin pään pyörälle ja eksyttiin jäljeltä. Tämän jälkeen ei olla tehty yhtä ainutta jälkeä. Eli 1,5 vuotta tässä nyt meni hukkaan, mutta ei voi mitään. Nuori koirahan Kössi kuitenkin vielä on.  Tarkoitus oli, että jälkien teko loppuisi kokonaan, mutta nyt näköjään täytyy pyörtää puheet. Minä kun olen niin pahuksenmoinen jännittäjä, että se pk-tottisosuus on tuntunut ihan ylivoimaisen kamalalta, niin ajattelin lopettaa koko homman. Mutta, mutta...

Tein Jennin pienestä painostuksesta Kössille jäljen pellolle pari päivää sitten, ja se meni paremmin kuin koskaan aikasemmin. Pituutta oli varmaan joku kolme-neljäsataa metriä, keppejä oli viisi ja jälki oli tunnin vanha. Jana meni hienosti, kaikki kepit nousi ja Kössi teki todella tarkkaa työtä. Kössillä on ollut taipumusta mennä pientä siksakkia ja tarkistella jälkeä molemmin puolin, ja myös usein se on tehnyt kulman kohdalla pienen ympyrän ja sitten jatkanut oikeaan suuntaan. Nyt ei ollut mitään tollasta, vaan Kössi eteni suoraan ja rauhallisesti ja tositosi hienosti! Vähänkö olin ylpeä hyvämuistisesta pienestä poitsustani <3 Kössi tunsi heti jälkivaljaansakin, kun otin ne esille, ja se intoili niin, etten meinannut saada niitä edes päälle. Voi toista ihanaa!

Tänään tein nurmikolle lähes kaatosateessa lyhyehkön jäljen jolla oli neljä keppiä. Nyt ei sateesta johtuen ollut niin tarkkaa työskentelyä kuin toissapäivänä, mutta ihan hyvin meni kuitenkin ja kaikki kepit nousi kivasti.

Tehtiin myös esineruutu, joka on pikkaisen päässyt Kössiltä unohtumaan, se ei mennyt ihan niin nappiin kuin yleensä. Tehtiin nyt  niin, että kaksi ekaa esinettä Jenni vei ruutuun niin että Kössi näki ja sai intoa. Sitten kaksi se haki sieltä itse. Eiköhän tämäkin ala sujua taas kohta ihan niin kun aikasemminkin.

Lisäksi otettiin vähän tottista... seuraamista ja muuta herättelyä aluksi, sitten pari maahanmenoa, luoksetulo, eteenmeno ja juoksusta seisomaan jääminen. Toi juoksusta seisominen kaipaa selkeesti treeniä, eli se on nyt sitten kuvioissa jonkun aikaa vähän enempi.

Joo-o, ei kai tässä nyt muu auta, kun ottaa nää hommelit taas mukaan kuvioihin, kun toinen kerran niin haluaa. Huomenna taas jälkipellolle Jennin ja Makin kanssa :D