Viime torstaina oltiin siis taas Valkeakosken Kennelkerhon tokotreeneissä, ja käytettiinkin tunti kunnolla hyväksemme. Peruskontaktitreeniä tehtiin aika paljon ja seuraamisissa kunnollisia liikkeellelähtöjä, loppua kohden sitten otettiin myös pidempää seuraamispätkää, mutta palkkaa sateli ihan reilulla kädellä ja tiheään tahtiin silti. Ruutua otettiin myös parissa eri pätkässä, toistoja kummallakin kerralla varmaan joku 5-6. Namialusta oli ruudussa alussa ja lopussa, keskellä otin yhden ihan normaalin ruutuunlähetyksen ja hyvinhän se menee. Sitten vasta alkaa takkuileen, kun reenataan liikaa ilman ruudussa olevaa palkkaa tai merkkiä. Näin jatketaan tulevaisuudessakin ihan vain siksi, että ennakoidaan Kössin ennakoiminen.

Kauko-ohjauksia otettiin joo tietysti myös, mutta siinä toimivin palkka on koiran taakse heitettävä lelu ja tuolla maneesissa en hirveesti viitsi heitellä mitään, ettei kalahda suotta kenenkään nuppiin Kössin narupallot Viaton Ihan hyvin meni kuitenkin, ei mitään valitettavaa, Kössille kelpaa vallan mainiosti myös nakkipalkka.

Sitten otettiin tietysti ihan näitä perusjuttuja, liikkeestä seisominen, istuminen ja maahanmeno, näissä ei mitään hämminkiä. Luoksetuloja otettiin kerran seisomaan pysäyttäen ja kerran maahanmenolla ja nämäkin oli ihan ok. Sitten lisäksi tehtiin ihan metristä ja kahdesta suoria luoksetuloja.

Ens kerralla otan noutokapulat mukaan ja treenaillaan noutoja. Onneksi ne on Kössin lemppariliikkeitä eikä niissä ole koskaan ollut mitään ongelmaa, päin vastoin, Kössi mieltää ne välipalkaksi tokokisoissa. Samaten pitäisi muistaa kokeilla miten tunnistusnouto sujuu, sitä ei olla treenattu moneen moneen kuukauteen. Mut kaipa se Kössillä muistissa on.