Nyt ollaan käyty muutama kerta Kukkian Haukkujen agilitytreeneissä, ja olen tykännyt tosi kovasti. On kivaa, kun joka kerralle on hyvin suunnitellut reenit ja joku tietty aihe mitä milloinkin reenataan. Me ollaan saatu paljon harjoitusta meidän ongelmakohdissa, eli takaaleikkauksissa ja siinä, että Kössi on niin kiinni mussa radalla. Tai ei se tavallaan ole kiinni, koska välillä se irtoaa vaikka kuinka kauas, mutta se on ongelma, että se reagoi niin nopeasti mun oman vauhdin tyssäämiseen. Olen itse saanut paljon vinkkejä parempaan ohjaamiseen, olen ihan surkea agilityohjaaja. Jonkun toisen ohjaajan kanssa Kössi varmasti pärjäisi sata kertaa paremman.  Minä olen ihan yhtä notkea kuin rautakanki ja jotenkin kädetkin elää ihan omaa elämäänsä siellä radalla juostessa... Mutta siis erittäin kiva pieni seura tämä Kukkian Haukut. Agilityssa saatiin kotiläksyksi harjoitella paremmin koiran käteen tuleminen "tässä" käskyllä, niin sujuu kuljetukset mukavammin. Myönnetään, se on vähän jäänyt puolivalmiiksi. Täytyy nyt siihenkin panostaa vähän enemmän.

Sitten tietenkin ängettiin mukaan Haukkujen tokotreeneihin, jotka toimivat valmennustyyppisesti. Eli joka kolmas viikko on treenit, ja silloin saadaan läksyt mitä treenataan se kolme viikkoa ja seuraavalla kerralla sitten käydään niitä läpi. Me ollaan nyt käyty vasta yhden kerran, ja läksyjen aihe on seuraaminen. Saatiin erityyppisiä treeniohjeita ja vinkkejä vielä paremman seuraamisen saavuttamiseksi. Nyt paneudun siihen, että liikkeellelähdöissä Kössi on paremmin hereillä. Välillähän se on kahden askeleen jälkeen vilkaissut nopeasti maahan ja jatkanut taas ihan hyvin. Nyt siis yritetään pitää kontakti ihan _koko ajan_. Lisäksi Kössi välillä lievästi edistää, ja sen korjaamiseksi tehdään nyt paljon ympyröitä vasemmalle, kahdeksikkoja ja z-kuviota. 

Valkeakoskella ollaan käyty myös maneesilla tokoilemassa. Siellä tehtiin viime viikolla taas aika paljon ruutuharjoituksia, joissa meillä oli mukana edelleen kosketusalusta. En kyllä siitä ihan äkkiä taida luopuakaan. Lisäksi käytiin läpi paikallamakuu, kauko-ohjaus, hyppynouto, seuraaminen ja liikkeestä istuminen. Paikallamakuu oli pitkästäaikaa hyvä tehdä, menin piiloon, ja  aika oli varmaan parin-kolmen minuutin luokkaa. Kössi pysyi hienosti, ei sillä ollut mitään ongelmaa.

Ja sitten mulla taas viirasi päässä, ja ilmoitin Kössin kaksiin tokokisoihin! 1.3 on Kangasalla Pky:n järjestämät talvitokokisat ja sitten 17.5 Luopioisissa Haukkujen kisat. Apua.

Tampereen näyttelyyn ilmoitin Kössin myös, se on siis 14.3. Samalla lupasin, että me mennään flyballnäytökseen, joka on ennen isoa kehää. Toivottavasi ei mokailla, kun siellä on varmaan vaikka kuinka paljon ihmisiä... no ei vaan, eihän flyballmestarit mitään mokaile :P