Nyt ollaan taas tokoiltu aika paljon. Ollaan taas tehty kauko-ohjauksen istu-seiso -harjoitusta, joka ei oikein ota tulta allensa. Kössi intoilee siinä ihan kauheasti aina, vaikka mulla olisi tarjolla jotain ihan kuivia koppuroita nameja... Eli ei kauheasti vielä olla tässä edistytty.

Sunnuntaina 22.3. oltiin Jennin ja koirien kanssa Kyötikkälässä, missä tokoilujen jälkeen tehtiin myös vuoden ensimmäinen esineruutu. Tokoilut meni hyvin, eniten otettiin seuraamista, missä aluksi aluksi tehtiin liikkeellelähtötreenejä jossa palkkasin paljon hyvästä kontaktista. Sitten jätin taas kupin kentän reunalle odottamaan ja tehtiin pitkät seuraamiset, jossa oli paljon kulmia, juoksua, hidasta kävelyä ja askeleita oikealle ja vasemmalle. Sitten hyvästä kohdasta vapautin Kössin kupille syömään. Lopuksi otin sitten vielä seuraamista noin viiden metrin pätkän ja siitä taas vapautus kupille. Kaikki seuraamiset oli hyviä, ei ollut mitään edistämistä tai muuta sohlaamista.

Ruututreenissä Kössi karkasi kerran taas siinä kohdassa, kun olen kääntynyt koirasta poispäin, mutta en ole vielä tehnyt toista kulmaa. Palautin koiran paikalleen ja tehtiin pari kertaa uudestaan ja sitten meni hyvin.

Tunnarissa ei ollut mitään ongelmia, meni hienosti.

Esineruutu...hmmmm. No sanotaan, että ainakin Kössillä oli todella hauskaa :D Se löysi esineet lähestulkoon suoraan juoksemalla niiden tykö, mutta sitten Kössin mielestä olikin paljon hauskempaa itse riehua tavaroiden kanssa pitkin ruutua, kuin tuoda niitä mulle. Tulihan ne toki sitten ajallaan, kun aikani kailotin siellä reunalla.

Esineiden kanssa tehtiin niin, että Kössi näki kun ensimmäinen esine heitettiin ruudussa vähän piiloon, ja sitten kakkonen ja kolmonen pudotettiin siinä kävellessä niin, ettei Kössi nähnyt.  Sitten lähetin koiran etsimään, ja sehän sujui siis erittäin nopeasti ja hyvin. Kun kolme esinettä oli löydetty ja vihdoin tuotu ohjaajalle, niin Jenni vei vielä neljännen esineen ruutuun ja näytti Kössille että heitti sen jonnekin, sitten heti lähetin Kössin etsimään. Siinä tuominenkin jo sujui vähän nopeammin. Ihan ok harjoitus, kun muistaa että viimeksi tätä tehtiin viime syksynä.

Otin myös Rapen kanssa esineruudun ja vähän tokojuttujakin. Hyvin se toi kaikki mamman hukkaamat tavarat takaisin ja osasi se vielä vähän sentään seuratakin ;)

Torstaina 26.3 oltiin viimeistä kertaa tältä keväältä Valkeakosken maneesilla tokoilemassa. Kössillä oli vire vähän turhankin korkealla, joten aika innokasta touhua oli. Tehtiin lähinnä seuraamista eri vauhdeilla ja liikkeestä pysähtymistä. Kössi on nyt keksinyt taas uuden hauskan ongelman :) kun aina ennen käännöksiä hidastan vauhtia kahden askeleen verran, ja Kössi tällöin jo valmiiksi vippaa pyllyn sivuun, niin nyt kun hidastan tietenkin myös ennen liikkeen pysähtymistä, niin Kössi vippaa pyllyn sivuun ja istuu mun selän takana. Eli tuloksena on aika erikoinen perusasento. Nyt harjoiteltiin siis liikkeestä pysähtymistä, jossa mun vauhti ei niin merkittävästi hidastunut.

Sitten toinen "hauska" juttu oli se, että Kössi ei muka ollut koskaan kuullut mikä juttu on liikkeestä seisomaan jääminen. Se ei kertakaikkiaan vaan voinut ymmärtää mitä se tarkoittaa. Kaikkea muuta kyllä tarjottiin, istumista ja maahan menoa, mutta ei sitä seisomista. Sitten kun korjasin sen asennon oikeaksi, niin Kössi näytti lähinnä siltä kun sitä piestäisiin päivät pitkät ja että se vain toivoi kotiin pääsyä :D Onneksi sitten tapahtui jokin  ihmeparantuminen muistinmenetyksestä ja solmu aukesi ja Kössi taas muisti mitä piti tehdä. Mutta aika hitsin monta kertaa piti kertoa miten se meni.

Lauantaina 28.3 oltiin sitten taas Kyötikkälässä ja tehtiin ihan perussetti. Kaikki meni todellatodella hienosti, ei mitään moitittavaa ollut missään.