Me ollaan nyt jonkun verran keritty tehdä noita uusia kauko-ohjaus treenejä, ja nyt istu-maahan -liikkeet sujuvat jo oikealla tekniikalla vaikka välimatkaa olisi useampi metri. Pari viikkoa treenailin ihan Kössin nenän edestä, ettei se vaan pääsisi tekemään liikkeitä väärällä tekniikalla. Todella sitkeässä sillä oli väärät liikeradat, ja voi olla tietenkin että niitä vieläkin putkahtelee jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin vaikuttaisi siltä, että se on tajunnut uudet säännöt.

Parina päivänä ollaan tehty istu-seiso -harjoitusta, ja sepäs vasta tuntuu haasteelliselta. Alussa Kössi aina yrittää työntää takajalat taakse, vaikka tarkoitus olisi, että takajalat pysyisivät kokoajan paikallaan.  Onneksi kuitenkin aina muutaman vähän epämääräisemmän sarjan jälkeen tulee hyvin onnistuneita treenejä, niin pysyy toivo yllä :)

Sunnuntaina meillä oli taas tokovalmennus, jossa käytiin läpi seuraaminen, liikkeestä istuminen, hyppynouto, tunnari ja ruutu. Meillä oli aika mielenkiintoinen seuraamistreeni, jossa kaikki liikkui yhtäaikaa eri suuntiin liikkurin käskyttäminä. Kössi toimi todella hienosti, eikä välittänyt yhtään vaikka välillä mentiin ihan kosketusetäisyydeltä muista koirakoista.

Liikkeestä istumisessa meillä ei ole mitään ongelmaa, se menee aina hienosti. Samoin hyppynouto, joka onkin Kössin suosikki. Siinä nyt jätin sen hyppy-käskyn pois ja hyvinhän se toimii ilmankin.

Tunnarissa oli kanssa aika erikoinen harjoitus, nimittäin minun pitelemän kapulan kaverina oli kasassa viisi golfpalloa. Ensin Kössi ihmetteli ja nuuski ja pallohulluna kokeili ensin tuoda palloa. Sitten se totesi, että väärä juttu ja palasi nuuskimaan ja toi oikean kapulan.

Ruudussa Kössi on nyt keksinyt, että mun seuraa-käskyä ei tarvi odotella, kun sieltä voi lähteä itsestäänkin. Eli kerran se karkasi seuraamiseen liian aikasin ja sitten otettiin muutaman kerran uudet lähestymiset ja kävin Kössiä palkkaamassa siellä ruudun sisällä hienosta kärsivällisyydestä. Tämäkin on ihan oma moka, kun oikeastaan en ole noita kävelyosioita juuri harjoitellut. Eiköhän tämä ongelma ratkea ihan helposti.

Sunnuntaina oli myös agilityä, jossa aiheena oli taas takaaleikkaukset. Meillä ne meni ihan nappiin, samoin kuin aika haasteelliset radat, joissa oli putkensuita, jotka houkuttelivat pikkukelpejä sisäänsä ;) Kössi oli kuitenkin kuuliainen poika ja meni juuri sinne minne pitikin. Hieno poika.

Sitten vähän Rapen kuulumisia. Rapella oli jonkun aikaa virtsankarkailuongelmia, eli se tiputteli tippoja aina kun lähti liikkeelle ja välillä tuli ihan sellainen pieni lammikkokin. Varasin sille ajan Pälkäneelle Ville Suutarille, ja Sami vei Rapen sinne kun olin töissä. Olin aamulla pyydystänyt pissanäytteen purkkiin ja siitä sitten jotain tutkittiin. Rapelta oli myös ultrattu virtsarakko ja eturauhanen, ja ne olivat onneksi ollut ihan kunnossa, rakossa ei ollut kiviä, eikä rauhanen ollut suurentunut. Rapelle määrättiin Rinexin-kuuri, jota se ensin söi 1,5 viikkoa yhden tabletin aamulla ja illalla. Nyt annostus on puolitettu ja sitä jatketaan kaksi viikkoa, sitten kokeillaan pärjääkö Rape ilman vai palaako vaiva. Jos se palaa, niin sitten soitetaan uusi resepti ja lääkitystä jatketaan, mahdollisesti loppuiän. Onneksi pillerit on helppo antaa Rapelle, senkun tuuppaa ne nakin palaan eikä Rape edes huomaa niitä :)