Tänään oltiin Ikaalisissa tokoilemassa, voittajaluokassa siis. Meidän luokka oli ekana, eli ei jouduttu alussa odottelemaan liikoja. Kerittiin kiertään pieni lenkki ja juoksuttaan koiria vapaana, meidän mukana oli turistina siis Jenni ja Rolle.

Kisa alkoi paikallamakuulla, josta saatiin 8,5p. Pisteitä lähti vähän hitaasta maahanmenosta ja hienoisesta vinoudesta. Viereinen hovawartti lähti litomaan paikaltaan, ja Kössi pysyi silti upeasti paikallaan.

Seuraamisesta saatiin 7p. Alussa oli vähän vetelää seuraamista, ja yksi perusasento jäi puuttumaan, mutta hitaan käynnin ja pitkän juoksun jälkeen Kössi oli hyvässä vedossa. Loppu meni oikein hyvin, olin tyytyväinen, koska Kössillä oli hyvä mieli eikä se paineistunut yhtään. Ja tosiaan juoksuseuraaminen meni nappiin eikä Kössi lähtenyt ryntäämään edelle vaan oikeasti seurasi. Jee!

Liikkeestä istuminen oli 0 kaksoiskäskystä huolimatta. Kössi oli vaan päättänyt, että nyt seistään, sillä se pysähtyi kuin seinään ;)

Ruutu 9,5p!! Puoli pistettä lähti, koska Kössi meni reipasta ravia, eikä laukkaa. Tosin Kössi jäi ihan vasemmanpuoleisen etutötsän juureen, eikä mennyt ruudun keskelle, mutta se riitti. Tuomari kävi vielä tarkistamassa läheltä, että kaikki varpaatkin oli ruudussa sisällä. Ja mahtavaa, Kössi ei lähtenyt liian aikaisin seuraamiseen.

Hyppynouto 7p. Kössi teki niin ison loikan, että törmäsi vähän muhun ja sitten kapulan luovutuksessa se pompsahti seisomaan, kun vähän kolautin sitä kapulalla hampaisiin.

Metallinouto 10! Mahtavaa!

Tunnari 10! Upeeta!

Kauko-ohjaus 5p. Jouduin antamaan kaksi lisäkäskyä, mutta onneksi Kössi ei sentään tarjoillut omia liikkeitä.  Vajaan puoli mittaansa se liikkui eteenpäin, mutta mahtava parannus silti entiseen.

Kokonaisvaikutus oli 8.

Yhteensä saatiin 226 pistettä ja kakkostulos, jolla sijoituttiin kahdeksasta koirakosta toisiksi. Edes voittanut koirakko ei saanut ykköstulosta, joten olen kyllä ihan mielettömän tyytyväinen. Kaikista parasta todellakin oli se, että Kössi oli niin hyvässä vireessä, ei kiehunut liikaa, mutta oli kuitenkin ihan kympillä mukana koko ajan. Ennen kehään menoa palkkasin sitä kontaktista ja otin vähän juoksuseuraamista. Lisäksi kehuin, taputtelin ja ylistin Kössiä niin, että se oli erittäin onnellisen oloinen :) Ensi kerrallakin herättelen sen tollain kehumalla, ehkä se on meille se paras tapa. Tuomarina meillä oli Tiina Heino, joka oli aika tarkka täti, virheistä sakotettiin heti ja siksi tuo kakkonen tuntuukin ihan hyvältä saavutukselta. Tätä lisää, kiitos!