Perjantaina  6.11 noustiin aamukymmenen jälkeen King Toursin bussiin, ja matka kohti Eestiä alkoi. Helsingissä hypättiin paattiin ja parin tunnin päästä taas jatkettiin matkaa bussilla Tallinnasta Tarttoa kohti. Kössi oli fiksu matkalainen ja sopeutui häkkiinsä kiltisti eikä pullikoinut vastaan, vaikka varmasti aika kävi pitkäksi. Illalla vähän ennen yhdeksää oltiin perillä hotellilla. Meidän huonekavereiksi tuli Tuija ja kaksi gööttiä Maija ja Otso. Pojatkin tulivat hienosti toimeen, mitään rähinöitä ei ollut, mitä nyt välillä vähän jäykistelyä. Ensimmäisenä yönä Kössi sai olla huoneessa vapaana ja toisena yönä oli sitten Maijan ja Otson vuoro, joten yötkin sujui rauhallisesti.

Lauantaiaamuna ennen kahdeksaa pakattiin koirat ja tavarat autoon ja ajettiin näyttelypaikalle, joka onneksi sijaitsi aika lähellä hotellia, niin ei mennyt aikaa siirtymisiin kovin kauaa. Meidän kehä oli jo aamupäivällä, joten jännityksessä odottelua ei ollut kovin kauaa. Toinen näyttelyyn ilmoitetu kelpie oli Coshagh Amelie, joten sekin helpotti heti, kun tiesi ettei ole muita uroksia.

Tuomarina meillä oli Eva Mosimann ja hän antoi Kössille erin ja sitä myötä sertin ja cacibin! Kössistä tuli kansainvälinen muotovalio ja Eestin muotovalio, mahtavaa!! Kössi valittiin myös ropiksi, koska Coshagh Amelie eli Kata sai eh:n. Aivan loistava näyttelypäivä, ei paremmin voisi mennä!

Lopun aikaa odottelimme ja odottelimme näyttelyn päättymistä. Päivä oli erittäin pitkä ja väsyttävä, mutta antoisa. Ostin Kössille pokaalin, kun niitä ei näyttelystä jaettu ja lisäksi ostin Rapelle paljon tuliaisia. Kuivattu maha, ruokatorvi ja keuhko olivat todella edullisia.

Sunnuntaiaamuna lastasimme koirien lisäksi autoon myös kaikki tavarat, sillä matka kohti kotia alkaisi heti näyttelyn jälkeen. Meidän kehä oli taas aamupäivällä, joten kauaa ei tarvinnut taaskaan odotella. Tällä kertaa tuomarina toimi Anna Redlitski, joka antoi Kössille erin, sertin ja cacibin. Toinen voittoisa päivä, upeaa! Myös Kata sai onneksi saman setin, ettei tullut turha matka. Ropiksi valittiin Kössi ja Kata oli siis vsp.  Ryhmäkilpailuissa Kössi ei pärjännyt, eikä se tullut kyllä mitenkään yllätyksenä ;)

Kehän jälkeen aloitin taas shoppailun ja Rape sai lisää tuliaisia ja Kössi toisen pokaalin.

Viiden aikaan lähdimme ajamaan kohti Tallinnaa ja sinne päästyämme meillä oli hetki aikaa tehdä kierros sataman lähellä olevassa ostoskeskuksessa koirien ulkoiluttamisen jälkeen. Laivalle pääsyn jälkeen olin ihan kuolemanväsynyt, meinasin nukahtaa pystyyn. Koskaan ei ole kaksi tuntia tuntunut niin pitkältä ajalta :) Onneksi matka Helsingistä Pälkäneelle ei ole kauhean pitkä ja Sami oli tuonut mulle auton vastaan, niin ei tarvinnut kävellä viimeistä paria kilometriä kaikkien kantamuksen kanssa kahdelta yöllä säkkipimeässä. Vähän kyllä tuntui orvolta jäädä pysäkillä pois, kun rekkoja meni molempiin suuntiin, enkä pimeydessä juuri erottanut edes omia tavaroitani maassa. No, autolle päästiin ehjänä, hyvä niin.

Reissusta saatiin se mitä lähdettiin hakemaan eli Kössille C.I.B ja EE MVA-tittelit!

Lauantain arvostelu:

Strong dog ,well built, good bone, excellent head, correct proportion, correct teeth, excellent front, excellent topline & tail, tail just long enouhg, excellent angulation, typical moving, very friendly.

Sunnuntain arvostelu:

Very good type, strong and masculine, good head and expression, correct topline, good body proportions, good angulation and movement, very good temperament.