Juhannuspäivänä me oltiinkin pitkästä aikaa tosi ahkeria :) Aamupäivällä lähdettiin Jennin kanssa Tampereen keskustaan kävelylle pentujen kanssa. Näytettiin maalaispojalle  kaupungin ihmeitä, ja hienostihan Konsta suhtautui kaikkeen. Käveltiin keskustorilta rautatieasemalle ja käytiin laiturilla ihailemassa junia. Kolme junaa lähti liikkeelle eikä Konsta välittänyt niistä yhtään. Oltiin laiturilla aika kauan ja käveltiin siinä ja tehtiin pientä kontaktiharjoitusta. Ajeltiin myöskin hissillä ja käytiin parkkihallissa harjoittelemassa näyttelyjuoksua (joka ei suju). Oli tosi kiva reissu, kunhan ei muistella sitä että Konsta kakkasi keskelle Hämeensiltaa

Sitten suunnattiin autot kohti Niihamaa. Konstalle tein ensimmäistä kertaa makkarajäljen, ja hienosti se malttoi syödä Natural Menut ja lihapullat. Ei sitä edes haitannut, vaikka Pate haukkui autossa ja autoja ajoi tiellä. Sitten otin Kössiläisen kanssa seuraamista, ruutua ja merkkiä. Kössi osaa jo kiertää merkin hyvin, mutta se on vähän laiskahkoa, taidan jatkossa laittaa sille namin merkin taakse että se viitsisi juosta vähän ripeämmin. Muuten kaikki meni ihan hyvin.

Sitten vaihdettiin vähän autojen paikkaa ja pääsin tekemään myös Kössille jäljen lupiiniviidakkoon. Laitoin neljä keppiä ja muutaman namin jäljelle. Kössi nosti jäljen hyvin ja eteni reippaasti ja ihan jäljen päällä. Kolme keppiä se nosti, yksi jäi sinne viidakon keskelle, mutta olin ihan tosi tyytyväinen. Ja niin oli myöskin Kössi, se tykkää tosi paljon jäljestää. Sitten ahkeroitiin esineruudussa, josta Kössi nosti kolme esinettä nopeasti ja helposti. Myöskin Rolle ja Makki pääsi etsintähommiin.

Pentujen kanssa kierrettiin pieni kävelylenkki missä ne pääsivät kaahailemaan vapaana. Yllättävän nätisti ne leikkivät keskenään, vaikka Konsta on kolme kertaa isompi kuin Pate. Tai no, onhan Pate kyllä päällään pystyssä alvariinsa, kun Konsta juoksee sen yli, mutta eipä se näytä vauhtia tai intoa yhtään vähentävän. Pennut pääsi myös ihmettelemään kahta laiduntavaa heppaa, jotka tuli kivasti ihan portille näytille. Tokihan niitä piti sitten vähän rapsutella ja antaa heinää.

Sunnuntaina eli siis tänään vein Kössin uimareissulle ja se kauhoi ympyrää varmaan puoli tuntia tyytyväisenä. Konstaa otti pattiin kun iskä oli kaukana, ja sekin riekkui vedessä pidemmällä kuin aikaisemmin, nyt se meni jo kaulaa myöten veteen. Konstan rallatus oli ihan pöljän touhua, se vaan läiskytti vettä ja hyppeli, mutta ei vielä uskaltautunut uimaan. Tosin on se jo kerran ollut uimassa, kun se putosi mökkireissulla laiturilta järveen. Uimareissun päätteeksi Konsta löysi kuolleen kalan, jonka päällä se kieri oikein antaumuksella. Haju oli tyrmäävä ja pentu joutui kotona suihkuun. Kuvittelin, että peseminen olisi ihan mahdotonta menoa, mutta en ole koskaan päässyt noin helpolla. Konsta seisoi kuin tatti paikallaan eikä räpistellyt yhtään vastaan, ei kertaakaan. Uskomatonta, miten se on helppo tapaus.

Illalla tein vielä kotipihaan Konstalle jäljen, jolta se sai syödä iltaruokansa. Nyt se alussa vähän pyrki kaahaamaan, mutta jarruttelin menoa ja näytin kädellä maahan jääviä nameja. Kyllähän se vauhti siitä hidastui ja pentu malttoi syödä eväänsä. Täytyisi nyt vaan saada itsestä sen verran irti, että tekisi vaikka pari jälkeä viikossa, ainakin Konstan meno näyttää tässä vaiheessa ihan lupaavalta.

20.6.2010

26.6.2010 Taitaa se korva nousta sittenkin.

27.6.2010