Viime sunnuntaina oli Hämeenlinnassa mätsäri, minne kerrankin päästiin lähtemään. Ilmoitin molemmat pojat, tietenkin, ettei Kössille tule paha mieli kun ei pääse mukaan. Kössi esiintyi vanhana konkarina tietenkin hienosti, mutta sai vain sinisen nauhan. Ei ihme, ettei perttiperuskoira-kelpie pärjännyt, nimittäin luokan parhaat olivat mustaterrieri, vehnäterrieri, snautseri ja tanskandoggi... kertonee vähän tuomarin mieltymyksistä. Kasvattaa myös itse joitain terriereitä ja tanskandoggeja... Noh, Kössillä oli kuitenkin kivaa ja mulla on aina Kössin kanssa kehässä kivaa, koska se on niin takuuvarma esiintyjä.

Konstan kanssa sen sijaan kehään meneminen suorastaan kauhistutti. En tiennyt yhtään miten se mahtaa suhtautua tuomariin ja suostuuko se ylipäätään edes liikkumaan millään lailla, vai meneekö ihan hyppimiseksi. Konsta kuitenkin yllätti ja käyttäytyi oikein nätisti. Vähän sitä jännitti kopeloiminen, mutta oli silti ihan siivosti. Vähän se yritti kyykkiä takapuolta koplatessa, mutta suostui kuitenkin kaikkeen. Juokseminen oli kyllä parasta Konstan esiintymisessä, koska sillä on niiiiin mageat liikkeet :) Ei se edes riehunut yhtään, ainoastaan paikoitellen saattoi vetää vähän remmissä, mutta senkin varmaan saa karsittua aika helpolla. Tuomari tykkäsi penskasta kovasti, oli kuulemma todella kaunis koira, mutta antoi silti sinisen ujostelusta. Pentuja oli yli viisikymmentä, ja Konsta otettiin vielä jatkoon kun koiria laitettiin järjestykseen, joten ei ihan surkeasti mennyt. Konstan sijoitus siis jotain 5-10 väliltä sinisen saaneissa pennuissa.

 

 

Oli ihan kiva reissu, vaikka alkoikin naama vähän vihertää kilpakumppanin Maaritin pärjätessä sekä Lilon että Vinkun kanssa... Lilo oli sinisten toinen tai kolmas ja Vinku pentujen toinen. Hienot näytti olevan palkinnot