Voihan nenä sentään, kun nyt on mennyt kaikki ihan huikean hienosti! Kössin ja Konstan kanssa oltiin tokoilemassa 15.5 Luopioisissa ja molemmat pojat teki ihan nappisuoritukset! Eli nyt sitten Kössin nimen eteen voi lisätä tittelin TK3! Ja vaikka olisin ollut pelkästään Kössin suorituksesta viikon naama naurussa, niin sitten vielä Konsta menee ja nappaa ykköstuloksen ekasta kisastaan :D Ja sijoittuukin vielä toiseksi pisteillä 181 häviten voittajalle yhden pisteen. Olen ihan onnesta soikeana vieläkin.

Konsta oli niin aikuisen koiran oloinen kokeessa, se ei hötkyillyt yhtään, vaan oli hillitty ja rauhallinen koko ajan. Se istui nätisti perusasennossa aina liikkeiden väliajat tyytyväisenä kun rapsuttelin sen päälakea, ja sitten itse liikkeet se teki rauhallisen ripeästi ja eleettömästi hyvällä motivaatiolla. Ihan huippupentu tämä Konsta <3

Kössillä oli motivaatio vähän turhankin korkealla, sillä oli taas se päivä kun kaikki on vähän liian ihanaa. Kössi vähän teputteli ylimääräisiä kehässä, kun se olisi esimerkiksi halunnut mennä morjestamaan tuomaria, ja muutenkin se odottelu liikkeiden välissä oli Kössin mielestä tylsää. Kuitenkin se malttoi mielensä ja teki kaikki liikkeet nätisti ilman suurempia virheitä, ja tosiaankin sillä suorituksella pokkasi itselleen luokkavoiton ja koulutustunnuksen.

Konstan pisteet meni näin:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallamakuu: 10

Seuraaminen kytkettynä: 8,5

Seuraaminen vapaana: 8,5

Liikkeestä maahanmeno: 8,5

Luoksetulo: 9,5

Liikkeestä seisominen: 9

Estehyppy: 9

Kokonaisvaikutus: 8,5

Pisteitä kertyi yhteensä 181/200, jolla sai myös kunniapalkinnon ja sijoituttiin toiseksi. Tuomarina toimi Riitta Räsänen.

Kössin pisteet:

Paikallamakuu: 10

Seuraaminen vapaana: 7,5

Liikkeestä istuminen: 8,5

Luoksetulo: 8

Ruutuun lähettäminen: 9

Hyppynouto: 7,5

Metallinouto: 8

Tunnistusnouto: 9

Kauko-ohjaus: 5,5

Kokonaisvaikutus: 8

Pisteitä tuli yhteensä 260,5 ja sillä sijoituttiin ykkösiksi. Tuomarina oli Kössilläkin Riitta Räsänen.

Someron ryhmänäyttely 21.5.2011

Olin ilmoittanut molemmat pojat Someron ryhmikseen, kun kerrankin osui lauantaille vapaapäivä. Sää suosi ja näytelmät käytiin auringonpaisteessa, oli mukavaa :) Palkintoja ei saatu tällä kertaa, sillä Päivi Eerola antoi Konstalle vain H:n ja Kössikin oli vain valioluokan kolmas, eikä sijoittunut enää paras uros-kilpailussa. Konsta oli vauhdikkaalla päällä ja jopa vähän haukahteli kehässä, kun seisominen oli muka tylsää, ja juostessa se olisi halunnut kaahata ihan täysiä. Varmaan esiintyminen kuitenkin oli ihan suhteellisen nättiä.

Konsun arvostelu:

Tässä kehitysvaiheessa vielä ilmavan kokonaisvaikutelman antava junioriuros, joka saisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä. Erittäin selvä sukupuolileima. Riittävä luusto. Sopiva kaula. Hyvin ilmeikäs urosmainen pää. Hyvä korvien sijainti. Hieman pyöreät silmät. Eturinta voisi olla voimakkaampi. Puutteellinen polvikulmaus. Vielä epävakaa edestä. Hyvä karvan laatu. Haalistuneet värit. Laajat värimerkit. Erinomainen käytös. Kauniisti esitetty. Vauhtia riittää.

Kössin arvostelu:

Hyvä koko. Selvä sukupuolileima.Todella tilava rintakehä. Keskivahva luusto. Takaosa voisi olla hieman voimakkaampi. Voisi olla kuivemmassa ja lihaksikkaammassa kunnossa. Haalistunut karvapeite. Riittävä askelpituus. Rauhallinen esiintyminen. Ylälinjassa pehmeyttä.

Luulen, että nyt pidän ainakin Konstalla taukoa näyttelyistä, koska kaikki tuomarit ovat mainineet ilmavuuden, mutta eivät sen suurempia virheitä kuitenkaan Konstasta ole löytäneet. Eli antaa poitsun vähän kasvaa, mutta toivotaan, ettei siitä ihan mitään mörssäriä kuitenkaan tule. Ai niin, tässä näyttelyssä Konsta myös mitattiin, mutta se taisi olla ihan hyvänkokoinen, koska siitä ei mitään mainitaan tullut.

Ilmava kelpieni?

Valkeakosken agilitykisat 22.5.2011

Puolitoista vuotta sitten oltiin Kössin kanssa viimeksi kisaamassa, joten en tiedä mikä viiraus iski päähän kun ilmoitin sen taas kisoihin. Aika paljon jännitti, että muistanko edes ratoja ja ylipäätään se minkälaisia kiemuroita kolmosen radat olikaan. Pelko oli kyllä ihan turha, muistin kaikki kolme rataa ihan kivuttomasti. Ekalla radalla ohjaus kyllä oli vähän mitä sattuu, nimittäin tein niin fiksun päätöksen että muutin ohjauskuviota kehän reunalta... eihän se sitten tietenkään toiminut. Hylky saatiin, kun  Kössi meni aidasta ohi ja kävi putken suulla kurkkaamassa, tosin tuli kyllä kiltisti pois ja suoritti oikean esteen.

Kakkosrata sujui hienosti, luulin jo että saatiin puhdas nolla, mutta ilmeisesti Kössi oli loikannut jonkun kontaktin yli, nimittäin tulos oli vitonen.

Kolmosrata oli hyppäri, jolta saatiin kaunis nolla :D Sijoituttiin viidenneksi ja olin enemmän kuin tyytyväinen. Kisaaminen oli niin hauskaa, että ilmoitin sitten Kössin samantien myös Janakkalan kisoihin, jotka on 2.6.