Nyt oiskin vaikka miten paljon päivitettävää taas. Kesäkuun alussa oltiin Kössin kanssa Janakkalassa agilitykisoissa, ja siellä meni ihan mukavasti. Ekan radan rähmin taas itse, kun Kössi jostain syystä loikkasi keinulta alas ja sitten kun korjattiin se, niin jotenkin ohjaus meni ihan puihin. Eli keinun jälkeisen muurin Kössi pääsi hyppäämään edestakaisin, vaikka oikeasti se olisi ollut ihan helppo nakki Kössille, tosin tuli siinä hylkyjä aika monelle muullekin. Mutta siis ihan omaa räpellystä, Kössi kyllä meni juurikin sinne minne ohjattiin. Se keinulta alas hyppääminen sen sijaan oli aika hämärää, mutta kaipa siihen joku syy oli, mikä lie.

Toka rata meni nopeasti ja sujuvasti ja ohjauskin toimi tällä kertaa aika hyvin. Kössi kuunteli hyvin ja kääntyi nopeasti vaikka radalla oli  muutamia ansapaikkoja houkuttelevine putkineen. Luulin, että tehtiin nollarata, mutta pahus, jostain oli ilmestynyt kuitenkin vitonen. Pakko sen oli olla joltain kontaktilta, mutta en tiedä miltä, mielestäni varmistin kaikki.

Kokonaisuutena ihan hyvät kisat, koira toimi niinkuin pitikin ja ohjaajakin sai toisella radalla taas kasattua itsensä :)

Seuraavaksi sitten meillä oli ohjelmassa Konstan toko Tuuloksessa 5.6. Siellä tuomarina toimi Riitta Räsänen. Kisaamassa oli myös Jenniina ja Konstan kaveri Frige, jotka onneksi saivat jännityksen pysymään kohtuullisella tasolla. Turhaan tosin jännitin, sillä Konsta oli taas ihan huippu!  Sillä oli energiaa aika paljon enemmän kuin Luopioisten kokeessa, mutta silti niin että se pysyi hanskassa koko ajan. Kehässä käytin kyllä kolme lisäkäskyä, että sain tarkkuuden pysymään riittävän hyvänä. Pisteet meni näin:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallamakaminen: 9  Tarvitiin toinen käsky lopussa sivulletuloon

Seuraaminen kytkettynä: 8 Käytin lisäkäskyn, kun juoksemisesta vähän riemastuttiin

Seuraaminen vapaana: 8,5 Mielestäni käytin tähänkin yhden lisäkäskyn?

Maahanmeno: 9

Luoksetulo: 10

Seisominen: 9

Estehyppy: 7,5 Lisäkäsky pysähtymiseen, koska Konsta teki ihan _sairaan_pitkän loikan ja näytti vähän siltä, että tulee samalla vauhdilla takaisin.

Kokonaisvaikutus. 8,5

Pisteitä saatiin yhteensä 176,5 eli ykköstulos!

Seuraava tapahtuma meillä oli kelpie-erikoisnäyttely Helsingissä 12.6. Olin ilmoittanut molemmat koirat sinne ja meidän mukana tuli myös Taina ja Veeti. Päivä oli helteinen ja läkähdyttävän kuuma, mutta koirat jaksoivat hyvin ja esiintyivät kauniisti. Tuomarina toimi Leonie Darling Australiasta.

Konsta meni meidän porukasta ensimmäisenä kehään ja se esiintyi aivan mahtavan hienosti, olen ihan ylpeä vieläkin. Ei ollut tietoakaan mistään hölmöilyistä, kuten haukkumisesta tai puntin hamuamisesta. Tuloksena tästä Konsta sai ERIn, joka oli kyllä minun mielestäni aivan huippusaavutus!

Konstan arvostelu: Excellent breed type. Good proportions of head, although a little round in skull. Good body proportions, little high tailset. Good prosternum and tight feet. Tailset a little high. Good coat texture. Well up to size.

Seuraavaksi kehään meni Veeti ja myös se nappasi erin.

Kössin esitin käyttöluokassa ja myös se sai erin ja lisäksi vielä sa:n. Se oli luokkansa paras uros, ja olin ihan hoo moilasena, kun käteen iskettiin kaksi ruusuketta ja Royal Canin-ruokalahjakortti. Ilmeisesti siis kaikille luokkavoittajille annetiin nuo ruusukkeet.

Kössin arvostelu: Excellent type. Little wide in skull, little too much cheek. Good proportions. Little soft in topline. Good hindquarter angulations. ?footed on the move. Good coat texture.

PU-kilpailussa Kössi ei enää pärjännyt, mutta mitä väliä, saatiin ihan huippuarvostelut silti. Konstan eristä olen kaikista tyytyväisin.

Laitan näyttelykuvia tänne, kunhan joskus saisin ne siirettyä kamerasta koneelle.

Konstan kanssa meillä oli viime viikolla agilitykilpailuharjoitus. En meinannut ensin osallistua sinne ollenkaan, kun ajattelin, että me vaan nolataan siellä itsemme, kun Konsta hilluu ympäriinsä. Onneksi kuitenkin mentiin, nimittäin ei se ollutkaan ihan niin kamalaa   Me mentiin ihan rauhallisesti, oikeastaan en juossut sen kanssa juuri ollenkaan. Kerkesi Konsta silti putoamaan puomilta, mutta muuten meni ihan hyvin. Kepit taisi mennä laakista oikein, mutta toiseksi viimeisen esteen eli pituuden Konsta suoritti väärin ja sinkosi sitten väärälle radalle, eli putkeen. Ja eiköhän siellä muitakin virheitä ollut.  Mutta siis häpeä ei ollut mitenkään hirveä. Toisella radalla säädettiin keppien kanssa sitten aika moneen kertaan, kun Konsta oli jo kerinnyt kuumentaa itsensä kiehumispisteeseen. Kunnialla kuitenkin rata loppuun. Ehkä sen kanssa joskus sadan vuoden päästä voi jo mennä kisaamaan, kunhan sille tulee vielä malttia kuunnella ohjeita silloinkin kun mennään lujaa.

Eilen meillä oli Konstan kanssa sitten toko taas Luopioisissa. Konsta oli ollut aamusta alkaen kello viiteen illalla ulkona juoksentelemassa ja lämmintä oli koko ajan liki 30 astetta. Voi sitten kuvitella miten reippaana koira on kokeessa. Salaa mielessä kuvittelin silti jo pokkaavani tk1-titteliä Konstalle, mutta niin nämä pikkuystävät vain pudottavat pilvistä takaisin maan kamaralle. Konsta aloitti hienosti saamalla luoksepäästävyydesta 10, mutta siihen se sitten loppuikin. Juuri kun paikallamakuussa annettiin käsky, Konsta alkoi kiikaroida viereistä australianterrieriä ja se kuuroutui ihan täysin. Vasta kolmannella käskyllä maahan, voi itku sentään. Koko paikallamakuun Konsta makasi tyynesti, mutta katseli aika usein sitä viereistä koiraa. Ja sitten tarvittiin myös kolme käskyä saada koira takaisin perusasentoon Nollahan siitä sitten paukahti, eli heippa vaan ykköstulokselle. Kyllä otti aivoon! Koira joka ei koskaan ole juntturoinut tollain, aloitti sitten kokeessa! Loppukoe meni vähän samalla kaavalla, eli Konsta ei ollut oma itsenä. En tiedä onko tämä nyt jotain murkkuilujumpittelua, vai onko se tästä kuumuudesta vain ihan kärvähtänyt.

Tässä vielä siis pisteet:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallamakuu: 0, kolme käskyä alas ja kolme ylös

Seuraaminen kytkettynä: 6,5 Konsta ei ollenkaan oma itsensä, useita lisäkäskyjä

Seuraaminen vapaana: 7 melkein yhtä surkeaa

Maahanmeno: 8

Luoksetulo: 10

Seisominen: 8,5

Estehyppy: 8

Kokonaisvaikutus: 7

Pisteitä vain 137, eli kolmostulos, tuomarina Aino Juhantalo.  Harmittaa.