Nyt on kaikenlaista tehty ja touhuttu, tärkeimpänä ehkä elokuun alussa käyty Konstan lonkkakuvaus Ventelällä Kankaanpäässä. Kuvaustulos jäi vähän harmittamaan, nimittäin toinen lonkka on B, mutta toinen tuli kennelliitosta sitten C:nä takaisin. Onneksi kuitenkin tärkeintä on se, että Ventelän mukaan lonkka on ihan kunnossa ja siisti, se on vain hieman löysä. Eli ei mitään maata kaatavaa, mutta harmituksen aihe kuitenkin. Konsta itse oli kuvauksista sitä mieltä, että kestää liian kauan ja se oli kuulemma hypännyt itse pöydältä alas... Onneksi ei sentään loukannut itseään siinä rytäkässä. Kotimatkalla sitten taas uni voitti ja pikku-ukkeli nukkui etupenkillä mun sylissä ja oli niin kovin söpö <3

Kössin kanssa käytiin taas kokeilemassa agilitykisoissa. Takut järjesti kisat Hervannassa ja se oli riittävän lähellä ;) en jaksa agilityn takia ajella kovin kauas. En nyt muista kuka oli tuomarina, mutta aika hankalan oli tehnyt ekasta radasta, nimittäin takaakiertoja riitti. Eli mehän ei niitä oikein osata, joten ei ollut meidän rata ollenkaan, sen takia tulikin sitten 15 pinnaa ja aikavirheitäkin jonkun verran. Hyvin Kössi kyllä pelasteli tilanteita, mutta oishan se kiva jos ohjaaja ihan oikeasti ohjaisikin vähän... No toinen rata olikin sitten paljon kivempi ja siitä saatiin 0 ratavirhettä, mutta parin sekunnin yliaika. Ehkä me vaan ollaan liian hitaita tähän lajiin. Onneksi Konstan kanssa ei sitä ongelmaa tule, nimittäin se on aivan kauhea tykki. Tosin, ei se pysy mulla käsissä, kun olen koko ajan niin paljon jäljessä, mutta jospa senkin kanssa ensi vuonna startattaisiin ensimmäistä kertaa.

Ilmoitin molemmat pojat talvella 14 kerraksi Päivi Männistön koulutukseen, onneksi Haukut kustansi tästä lystistä melkein puolet, muuten olisi tullut turhan kalliiksi. Kiva taas treenata talvi sisätiloissa SDP:llä.

Itsekin olen käynyt kouluttautumassa, nimittäin oltiin Tainan ja Maaritin kanssa kasvattajan peruskurssilla Hämeenlinnassa. Ihan tutut jutut käytiin siellä läpi, uutena asiana tuli se, että myös narttu periyttää kivesvikaa. Olen luullut, että se tulee vain urokselta, mutta hyvä kun selvisi. Pääsin kokeestakin läpi 37/40p, vastasin väärin tuohon kivesjuttuun, johonkin Kennelliiton kokouskysymykseen ja johonkin kolmanteen vielä. Nyt voisin sitten hakea Kennelnimen, kun vain keksisin jonkun kivan. Mutta kun en keksi, olen miettinyt sitä jo iät ja ajat. Ja sitten tietysti narttukoira helpottaisi kasvatustyötä :D Ihan pieni puute... No ei vaan, oikeasti kävin ihan vain mielenkiinnosta tuon kurssin.

No juu, seuraavaksi me mennään poikien kanssa lauantaina 10.9 Porvoon näytelyyn, siellä on joku irlantilaishäiskä tuomarina, ihan uusi tuttavuus. Sitten on seuraavana päivänä piirinmestaruustoko Toijalassa, siellä on Konsta alokasluokassa ja Kössi ihan ensimmäistä kertaa evl:ssa, voihan kääk. Mitähän siitäkin räpeltämisestä tulee... Ihan kiva kuitenkin korkata uusi luokka. 25.9  on taas Konstan koe Tampereella, joko alo- tai avo-luokassa (toivottavasti tietenkin avo!).