Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pakattiin Samin kanssa koirat autoon ja lähdettiin kukonlaulun aikaan ajaan kohti Helsinkiä. Olin ilmoittanut Konstan ja Kössin Viron Voittaja-2012 näyttelyyn, josta haavena oli saada Konstan puuttuva eli kolmas Viron serti. Kössi oli täyttänyt edellisenä päivänä kahdeksan vuotta, joten se pääsi mukaan veteraaniluokan koirana.

Olin etukäteen jännittänyt näyttelyn aikataulua, nimittäin meidän laiva oli satamassa aamulla vasta 9.30 ja näyttely alkaisi kymmeneltä, eli myöhästyisin kehästä jos oltaisiin oltu ekana rotuna. Onneksi kuitenkin meidän kehä oli merkitty alkavaksi vasta puolen päivän aikaa, eli aikaa oli yllin kyllin. Koirat pötkötteli autossa laivamatkan ajan ja me käytiin syömässä aamupala ja tehtiin joitain ostoksia. Laivamatkan odottelu oli tylsää, kun ei siellä ole yhtään mitään tekemistä, kunhan kuljeskeltiin edestakaisin vaan. Onneksi laivailu kesti vain kaksi tuntia. Satamasta ajomatka näyttelypaikalle eli Kalevi Stadionille sujui muutamassa minuutissa navigaattorin ohjeilla. Melkein voisi kävelläkin tuon matkan, jos joskus lähtisi ilman autoa.

Näyttelyalueella ensimmäisenä ulkoilutettiin koiria ja sen jälkeen tehtiin taas ostoksia. Koirat sai Eukanubaa säkillisen, maksoi vaan 35€, joten olisi kyllä kannattanut ottaa useampi säkki mukaan. Lisäksi ostettiin koirille taas kuivattuja herkkupaloja, korvia, keuhkoa, henkitorvia ja vaikka mitä. Muutamalla eurolla löysin myös treeneihin sopivat noutajamalliset taluttimet, jotka ovat tosi kätevät myös lenkillä, ei vie paljoa tilaa taskussa.

Meidän kehä oli myöhässä, odoteltiin ja odoteltiin siinä kehän reunalla, mutta tuomari päätti pitää yhtäkkiä ylimääräisen tauon, joten kehä pääsi alkamaan vasta yli tunnin myöhässä. Konsta viihdytti itseään ja kutsui leikkiin ruotsalaisen kelpienartun, suomalaisen shipperken ja jonkunmaalaisen harlekiini beuceronin Sen lisäksi me leikittiin kettulelulla ja tehtiin pientä tokotemppuilua ajankuluksi. Kössi sen sijaan oli hyvin onnellisena omassa mökissään eikä kaivannut muuta. Näyttelyalue käveltiin moneen kertaan läpi siinä odotellessa.

No vihdoinkin päästiin sitten kehään. Olipa kyllä tehokas kehäsihteeri, hän alkoi heti ottaa aikataulua kiinni ja otti aina seuravat koira valmiiksi kehään odottamaan vuoroaan. No mullapa tietenkin oli peräkkäiset koirat, mutta onneksi Sami toi Konstan valmiiksi kehään ja sain sitten lennosta vaihdettua koirat.  Tuomari juoksutti Kössin ympäri kehää ja edestakaisin ja arvosteli aika kauan, tuloksena eri ja sa!

Konstan kanssa sama homma, onneksi se esiintyi ja juoksi hyvin, eikä laukannut tai peitsannut. Tuomari kirjoitti arvostelut ja läväytti tiskiin erin ja sa:n myös Konstalle. Ou mai gaad, mulla on paras uros-kehässä kaksi koiraa ja vain yksi esittäjä! Pattitilanne, ei muuta kun kova kovaa vastaan, Samin on _pakko_ esittää toinen koira! Onneksi oltiin siinä kehässä eikä voitu viivytellä, joten minä edellä Kössin kanssa ja Sami perässä Konstan kanssa. Hyvin meni, ei mitään ongelmaa! Kössille paras uros1 ja Konstalle paras uros2, aika mageeta!!  Jihuu, Konsta sai kolmannen sertinsä ja cacibin!

Narttujen arvostelun jälkeen mentiin rop-kehään Kössin kanssa. Taas juostiin rinkiä ja mentiin rinnakkain edestakaisin. Sormi takertui jotenkin hihnaan ja edestakaisen juoksun takaisin tulo meni vähän kiemurteluksi, kun olin siinä hihnassa itsekin kiinni, mutta tuskimpa se tuomaria haittasi. Kössi sai VSP:n ja narttu oli ROP. Kössi oli myös paras veteraani Aikamoinen tittelilitania tuli Kössille, EEV-2012, EE VV-2012 sekä Eestin veteraanivalio. Konstalla meni kanssa huippuhyvin, serti ja cacib saaliina!

Aika pian lähdettiin sitten satamaa kohti. Käytiin vähän kaupoissa ja odoteltiin laivan lähtöä, aika kävi kyllä pitkäksi, kun oltiin varattu paikat illan viimeiseltä laivalta. Käytiin kysymässä oltaisiinko päästy aikaisempaan paattiin, mutta täyttä oli, joten pakko odotella vaan. Oltiin sitten melkein ensimmäisiä jonossa väijymässä laivaan pääsyä. Laivassa oli taas kovin tylsää ja kaikenhuipuksi se oli myöhässä jostain syystä. Ja voi ärsytys sentään, päästiin laivasta ulos melkein viimeisenä. Kotona oltiin joskus puoli yksi yöllä. Oli kyllä niin onnistunut reissu!!