Viime sunnuntaina, eli 5.4, meillä oli taas Kukkian Haukkujen tokovalmennus. Käytiin läpi kaikki voittajaluokan liikkeet, eikä oikeastaan missään ollut mitään huomauttamista, kaikki meni hyvin. Noin kun ne menis sitten vielä kokeessakin. (no joo, ne kaukot on siis edelleen vaiheessa uusine käskyineen).

Keskiviikkona 8.4 sitten sovittiin treffit Eteläpuistoon ensin kahdelta Tainan ja Veetin kanssa. Katottiin kaikki alokasluokan liikkeet läpi, ja oli kyllä ilo huomata, että Veeti oli edistynyt todella paljon. Viime syksynä olen viimeksi nähnyt Veetin tokoilevan ja nyt oli jo oikein tekemisen meininkiä. Hieno homma Taina, olen teistä ihan ylpeä! Veetiä olen kyllä nähnyt syksyn ja talven mittaan monestikin, mutta aina näyttelymatkoilla tai muuten vaan. Oli kyllä kiva taas treenata yhdessä. Täytyy ottaa taas ihan tavaksi nämä yhteiset treenit.

Sitten kun oltiin Veetin kanssa valmiita, niin Jenni tuli paikalle. Jennillä oli Rollen ja Makin lisäksi mukana äitinsä ihana puolivuotias Ansa-sakemanni, joka tuli myöskin kouluun. Eli Jennin kanssa molemmat tehtiin kontakti- ja perusasentotreenejä Ansalle, lisäksi otettiin luoksetuloja ja muuta pientä. Ansa on aivan ihana koira, ja koska se on innokas puurtaja kun vaan saa mahdollisuuden, niin Jenni pitää nyt Ansaa mukana meidän yhteisillä treeneillä.

Kössille me tehtiin taas vähän erilainen tunnaritreeni, eli mun pitelemä kapula jemmattiin Jennin koirien hihnojen ja lelujen alle, eli Kössi joutui oikeasti nuuskimaan ja etsimään sitä oikeaa kapulaa. Näitä otettiin muutamia kertoja, ja joka kerta meni hienosti, Köpi on taitava poika <3

Sitten otin ruutua taas alustan kanssa, varmaan jonkun 5 kertaa lähetin Kössin alustalle ja sitten kerran pari ilman alustaa ruutuun ja sitten taas lopuksi vielä alustan kanssa. Hyvin meni taas tehotreeni Kössille nuppiin. Se tykkää ihan kympillä nykyään ruudusta, kun saa juosta kun heikkopää syömään nakkia :) Nyt se ei enää yritä karatakaan ruudusta ennen kun kutsun sen seuraamiseen mukaan.

Seuraamiset, liikkeestä istuminen, seisominen ja maahanmeno olivat kaikki ihan ok, samoin paikallamakuu. Makuussa vähän härnättiin koiria ruokkimalla nakeilla vieressä lepattanutta lokkia, mutta niin vaan Kössi ja Rolle pysyivät hienosti paikallaan. Kössillä tosin on aina naamallaan se legendaarinen "vihaan Rollea ja puklaan kohta, jos vielä kauan joudun oleen sen lähellä"-ilme. Rolleparka, se ei voi ymmärtää miksi Kössi on aina inhonnut sitä.

Rape oli mulla myös mukana, ja treenien jälkeen mentiin lenkille, mulla Rape ja Kössi ja Jennillä Rolle, Makki ja Ansa. Oltiin varmaan huvittava lauma. Kukaan koirista ei edes harkinnut räyhäävänsä, vaan kaikki meni ihan sulassa sovussa, tosin ei kyllä annettu koirien hoopoilla mitään, vaan mentiin ihan vaan eteenpäin kokoajan. Käytiin myös juottamassa koirat Pyhäjärven rannassa ja siellähän ne kaikki viisi luttasivat ihan kuin olisi jo kesä ja lämmintä.

Rape oli aikalailla kipeä edellisenä viikonloppuna ja vielä maanantaina. Olin antanut sille ison luun ja se tietenkin oli hotkaissut sen kokonaan napaansa ja kärsi sitten ruikkutaudista monta päivää. Jouduin hakemaan sille apteekistä vähän doupinkia, ja kyllähän se vatsa sitten alkoi tokenemaan. Rape tosin oli koko ajan sitä mieltä, että lenkille voi aina lähteä, vaikka vähän heikottaisikin. Hölmö otus. Nyt kyllä päätin, että Rape saa tyytyä ihan tavallisiin puristeluihin jatkossa. En uskalla alkaa leikkiä sen hengellä noiden oikeiden luiden kanssa, kun se hölmöyksissään kiskoo napaansa kauheita könttejä.

Ai niin, joudun syöttämään Rapelle Rinexiniä edelleen, ei sen tiivisteet ole vieläkään parantuneet. Saa nähdä joutuuko se syömään niitä loppuikänsä. Kokeilen kuitenkin taas pärjäisikö se ilman lääkkeitä, kun tuo käytössä oleva paketti on syöty loppuun. Rape on myöskin nyt vähän oireillut sitä huonomman lonkan puoleista jalkaansa. Se on levon jälkeen muutaman askeleen vähän jäykkä, ja Rape selvästi varoo sitä. Seuraavan kerran kun käyn Mustissa ja Mirrissä, niin ostan sille Cartivetiä. (Kangasalle avattiin hiljattain M&M, ja me päästiin Kangasalan Sanomiin kuvaan, kun oltiin Kössin kanssa avajaisissa sovittamassa kurahaalaria :)  Ostin sieltä myöskin Rapelle ihanan uuden talvimanttelin, niin ei tarvi vanhan vaarin palella ensi talvena autossa)

Rapella muuten on synttärit tiistaina, sille tulee jo kahdeksan vuotta täyteen, uskomatonta! Mun täytyy yrittää keksiä sille joku superkiva synttärilahja.