Aurinko porotti heti aamusta saakka ja oli kyllä tosi kuuma. Ajattelin, että Kössi ei jaksa yhtään mitään koko päivänä, vaan makaa ihan reporankana.

Meillä oli ensimmäisenä osuutena jälki ja heti sen perään esineruutu. Nämä oli Lihasulan metsissä noin 30 km:n päässä tottiskentältä (Pky:n kenttä Kangasalla). Kastelin Kössin ennen jäljelle lähettämistä ja varmaan se vähän viilensi Kössiä, nimittäin se teki yllättävän hienon jäljen =)

Janalla oli alussa vähän vaikeuksia, Kössi jäi pyörimään noin viiden metrin päähän, ja kerkisin siinä jo ajatella, että tähänkö sitten jäätiinkin. Minä selvittelin narua minkä kerkisin ja kyllähän se Kössikin sitten alkoi etenemään janalla ja nosti hienosti jäljen, kun sinne asti päästiin.

Jälki kulki välillä aikamoisessa pusikossa, välillä jäkäläisellä kalliolla, suopursujen seassa ja kaksi kertaa ojan yli joka oli täynnä vettä. Noissa ojissa Kössi kävi juomassa ja seisoi hetken jäähyllä, annoin sen olla siinä ihan rauhassa. Kössi eteni tyynesti mutta kuitenkin reippaasti koko ajan, välillä se nosti päätä ja tarkisteli jotain ja jatkoi sitten taas eteenpäin. Kulmia jäljellä oli viisi ja ne sujuivat ihan hyvin, vähän ilmeisesti jossain mentiin yli, kun Kössi pyöri siinä jonkun aikaa, mutta päästiin sitten kuitenkin hienosti jatkamaan.

Keppejä nousi vain kolme, numerot 1, 4 ja 6, eli koko jälki mentiin läpi kuitenkin. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen Kössiin, koska tämä oli ensimmäinen näin pitkä jälki Kössillä ikinä, ja sitkeästi se kahlasi koko jäljen läpi kauhessa helteessä. Ja kun ajattelee, että tosiaan reenasimme huimat viisi jälkeä kevään aikana ja nekin nurmikolla parin sadan metrin mittaisia...

Jäljellä meillä meni aikaa 22 minuuttia. Janalta saatiin vain 25 p ja kolmesta kepistä 70p eli yhteensä 95p.

Esineruutu oli täydellinen. Vasemmasta etukulmasta nousi ensimmäinen esine parissa sekunnissa ja toinen löytyi vasemmasta takakulmasta. Sitä Kössi joutui hakemaan vähän kauemmin, mutta mahtavasti se löytyi, aikaa ei mennyt kokonaisuudessaan varmaan minuuttia. Loistavaa työskentelyä ja 30 pinnaa. Maastosta siis yhteensä 125p.

Tottelevaisuusosio tehtiin siis Kangasalan Kyötikkälässä, eli tutulla kentällä. Meidän parina oli dobberinarttu, joka suoritti ensin liikkeet ja me mentiin ekana paikallaoloon. Se meni erittäin hyvin. Seuraaminen oli taas vähän kamalaa. Eli liian irtonaista ja vietitöntä, mutta kuitenkin parempaa kuin mitä ollaan esitetty tokokehissä. Liikkeestä istuminen, maahanmeno, luoksetulo ja seisominen olivat kaikki tosi hyviä. Valmistelevat osuudet olisivat saaneet olla parempia, mutta se seuraaminen nyt vaan on liian irtonaista. Tasamaanoutokin oli ihan ok, ainoa mitä ihmettelin oli se, että Kössi ei tuonut kapulaa suoraan eteen, vaan tuli vinottain sivulle.

Hyppynoudossa sitten tulikin pieni hama. Menohyppy sujui hyvin, mutta ilmeisesti kapula vieri vähän sivuun, koska Kössi meinasi ensin kiertää esteen takaisintullessa. Sitten se muistikin että pitää hypätä ja kun se tuli esteelle, niin se oli jo liian lähellä ponnistaakseen kunnolla. Ihana pieni Kössi kuitenkin päätti rämpiä esteen yli ja ponnisti itsensä etujaloilla esteen päälle ja sitten otti vauhtia takajaloilla, että pääsee kokonaan yli. Este tietenkin kaatui taaksepäin kauhealla ryminällä. Kössiparka pelästyi, vinkaisi ja pudotti kapulan ja syöksyi eteenpäin eli mun taakse muutaman metrin. Otin sen sieltä sitten perusasentoon, mutta arvosanaksi jäi tietenkin puutteelinen. Mutta Kössi oli niin ihana <3 Toinen oli ihan mahdottomassa ponnistuskohdassa, mutta yritti silti parhaansa.

Estenouto meni ihan hyvin, vaikka maassa makaava hyppyeste taisikin vähän pelottaa, nimittäin luovutus ja perusasento jäi vähän vinoiksi. Kössi varmaan piti pelottavaa estettä silmällä ;)

Eteenmeno oli kanssa ihan hyvä, vaikka sitä reenattiin peräti kahtena iltana yhteensä 8 kertaa. Kössi lähti kovaa kyytiä ja eteni suoraan ja pitkällekin, mutta sitten se osui tuulen mukana tulleen muovipussin kohdalle ja jäi hetkeksi siihen. Kun mitään käskyä ei kuulunut se jatkoi matkaa taas. Käskyn tultua se kävi erittäin nopeasti maahan. Tuo muovipussi pilasi monen koiran eteenmenon.

Tottiksesta saatiin pisteitä 70. Aika väkisin pusertamista se oli, varmaan koko päivän kestänyt auringonpaiste vei aikalailla koirastakin mehut. Kunnialla kuitenkin tehtiin kaikki ja ihan ollaan ylpeitä omasta panoksestamme joukkueen hyväksi. Tulosta ei tällä kertaa saatu, mutta uutta intoa kuitenkin seuraavia kisoja varten. Ei se jk2 näköjään niin mahdotonta olekaan saavuttaa. Eiköhän me reenailla vähän lisää ja kokeillaan taas kun löydetään sopiva kisa.