Tänäkin vuonna olin ilmoittanut molemmat pojat Jyväskylään kv näyttelyyn. Tämä näyttely taitaa meillä kuulua jatkossakin joka vuotiseen suunnitelmaan, koska Konstan kasvattajat asuvat siinä kävelymatkan päässä ja on aina mukava käydä näyttämässä Konstaa ja Kössiä ja tietysti on tosi kiva nähdä myös äitikoira ja sisko. Tänä vuonna Jyväskylän Paviljongilla oli aikamoiset ruuhkat ja vain vähän parkkipaikkoja, joten parkkipaikkapulasta meidät pelasti se, että auto saatiin Konstan lapsuudenkodin pihaan. Sitä ennen olin jättänyt Jennin ja Paten meidän häkkien kanssa Paviljongin ovelle. Kössi sai Ainolassa ensin moikata äitikoira Yandaa ja sen jälkeen Konsta pääsi juoksemaan mamman kanssa ja purkamaan pahimmat höyryt. Sitten oli mukava lähteä kävelemään kohti näyttelypaikkaa.

Konstan luokassa oli ilmoitettuna kaksi koiraa, joista Konsta meni ensimmäisenä kehään. Tuomari tutki tarkkaan, juoksutti ensin edestakaisin, sitten ympyrää ja lopuksi vielä kolmion. Sitten taas seistiin ja taidettiin juosta uudestaankin, ihana tuomari tämä sveitsiläinen herrasmies Laurent Pichart, kun arvosteli liikkeet kunnolla. Konsta sai punaisen nauhan, ja sitten odoteltiin, että toinenkin koira saa arvostelunsa. Punainen nauha tuli tälle toisellekin koiralle, joten sitten taas juostiin ympyrää, ja voihan jehna, Konsta laitettiin ykköseksi ja se sai vaaleanpunaisen SA-nauhan. Pu-luokka kutsui siis! Ihanaa Konsta ei edes saanut mitään tylsyyshepulia, vaan esiintyi ihan aikuisen koiran lailla!

Kössin esitin käyttöluokassa ja se oli siinä ainoa koira. Arvostelu meni samallalailla ja Kössi esiintyi rauhallisesti ja varmasti tuttuun tyyliinsä ja pokkasi vaaleanpunaisen nauhan. Apua, mulla on kaksi koiraa paras uros-kilpailussa! Onneksi mukana oli Jenni, joka oikein mielellään esitti Kössin ja onneksi Kössikin oli handlerin vaihtoon ihan tyytyväinen ja esiintyi oikein mallikelpoisesti. Konsta poika otettiin ensimmäisenä jatkoon ja heti perään huomasin, että Kössikin pääsi jatkoon! Lopullinen järjestys oli Kössille pu-3 ja Konstalle pu-4, miten mahtavaa! Lisäksi Konsta sai vara-sertin Mun tan-värinen komistus pärjäsi hienosti, eikä tuomari katsonut väriä yhtään kieroon. Tekisi mieli pyytää muutamaa suomalaistuomaria lukemaan rotumääritelmästä tarkemmin väreistä kertova kohta.

Sisko-Hulallakin meni hienosti ja se sai erin ja sijoittui nuorten luokassa kolmanneksi, hieno tulos sekin.

Ropiksi valittiin Evallens Chocolate Boycott ja vsp:ksi Royal Cocktail Jubileum Shot.

Sitten mentiin tekemään luuostoksia pojille ja saivat ne tänne talven pimeyksiin myös heijastinliivit. Hukattiin samalla myös Paula, ja juoksenneltiin vissiin ristiin useammankin kerran. Näyttelyn jälkeen poikanen pääsi taas juoksemaan Yandan ja Hulan kanssa ja lujaa mentiinkin edestakaisin. Konstalla oli onnenpäivä ja se pääsi myös sisälle temuamaan tyttöjen kanssa ja syömään välipalaa. Vai kävikö siinä niin, että kaiken kivan keskellä ei malttanut syödä?  Hieno reissu meillä oli, harmi kun välimatkaa on parin tunnin verran, olisihan ihan kivaa juoksuttaa koiria useamminkin yhdessä.

Poikain arvostelut vielä tähän:

Konsu:  Proper breed type. Already very mature. Good size. Scissor bite. Good front. Could be a little stronger in front. Excellent length of body. Good angulations. Well presented. Typical tail.

Kössi: Good size. 7,5 years. Excellent head. Very typical ears. Dark brown slighty round eyes. Strong body with excellent proportions. Proper hindquarters. Moves ok. Excellent  temperament.